Domain Name

Adakah anda mempunyai nama domain yang ideal di dalam fikiran anda? Dapatkannya dengan memeriksa nama domain pilihan anda di Zenpipe Domain. Anda akan mempunyai kawalan penuh ke atas nama domain anda yang berdaftar dengan kami.

Aktifkannya dengan segera!

Sistem pesanan automatik membolehkan anda untuk mendaftar atau memindahkan domain dan menjadikan ianya aktif di dalam talian dengan segera. Memiliki nama domain sendiri, kini adalah sangat mudah!

Hanya dari RM50!

Dengan RM 50 setahun iaitu hanya RM4.20 sebulan! Jangan berlengah lagi, tempah nama domain pilihan anda hari ini, yang pada dasarnya percuma.

Elakkan domain anda daripada luput!

Kami sentiasa mengesyorkan pelanggan kami untuk memperbaharui domain mereka sekurang-kurangnya satu bulan sebelum tarikh domain tamat. Tarikah pembaharuan Domain seterusnya akan dilanjutkan 1 tahun dari tarikh tamat domain sedia ada walaupun anda memperbaharui mereka sebelumnya, anda tidak akan kehilangan apa-apa tempoh domain jika anda memperbaharui mereka lebih awal.Harga

Domain Harga 1 tahun harga 2 tahun Harga 3 tahun
.my RM80 RM155 RM240
.com.my RM80 RM155 RM240
.net.my RM80 RM155 RM240
.org.my RM80 RM155 RM240
.edu.my RM80 RM155 RM240
.gov.my RM80 RM155 RM240

Harga adalah mengikut kitaran tahunan.

Harga

Domain Harga 1 tahun Harga 2 tahun Harga 3 tahun
.com RM50 RM90 RM140
.net RM50 RM90 RM140
.org RM50 RM90 RM140
.eu RM50 RM90 RM140
.biz RM50 RM90 RM140
.me RM80    

 

Harga adalah mengikut kitaran tahunan.

 1. Cari nama domain pilihan anda dan klik 'Check Availability'. Jika anda ingin untuk memindahkan nama domain sedia ada anda kepada kami, sila klik 'Transfer'.
 2. Jika nama domain yang anda pilih tersedia, sila pastikan bahawa anda tandakan kotak semakan untuk nama domain yang tersedia dan klik "Order Now".
 3. Masukkan ‘nameserver’ anda (ini adalah bagi mereka yang sudah melanggan hosting anda sendiri) Jika anda tidak mempunyai ‘nameserver’, biarkan ianya dalam keadaan ‘default’.
 4. Klik 'Kemaskini cart'.
 5. Jika anda seorang pelanggan baru, sila isikan butiran anda. Bagi pelanggan sedia ada, klik tab 'pelanggan sedia ada di "seksyen butiran anda dan sila login.
 6. Masukkan kod promosi (jika ada).
 7. Pilih kaedah pembayaran anda.
 8. Sila masukkan butiran di bawah 'Nota / Maklumat Tambahan' ruang pendaftaran MYNIC;
  a) Bagi individu; Nama dan No. IC
  b) Bagi syarikat; Nama syarikat, Alamat Syarikat dan No. Pendaftaran Syarikat
 9. Klik 'Complete order'.
 10. Invois akan dijana. Maklumat bayaran anda boleh dilihat pada sebelah kanan invois.

Untuk pilihan pembayaran dan bagaimana untuk membuat pembayaran, sila rujuk kepada knowlegdebase kami di http://my.zenpipe.com/knowledgebase/4/BILLING

Notes Anda boleh menyemak status anda dengan log masuk di my.zenpipe.com

Anda perlu mengemukakan dokumen sokongan anda dengan serta-merta selepas proses pendaftaran selesai. Sila imbas dokumen anda dan hantar ke support@zenpipe.com Anda juga boleh membuka tiket baru untuk mengemukakan dokumen itu.

Untuk maklumat lanjut mengenai dokumen yang diperlukan, sila rujuk kepada 'knowledgebas' kami di http://my.zenpipe.com/knowledgebase/2/Domain-Name-Registration

Semestinya! Anda boleh memulakan pemindahan domain dengan melalui proses pembelian!

 

Untuk maklumat lanjut, sila rujuk ke Pangkalan Pengetahuan kami